Luumumartsikka

Kutinlahden maatila

Maa-artisokka - vähän erilainen bataatti

Tuotteet

Maa-artisokka 500g
Maa-artisokka 500g
2.50 €
5.0 € / kg
Out of Stock
Kuivattu maa-artisokkarouhe
Kuivattu maa-artisokkarouhe
2.50 €
50.0 € / kg

Tietoa

Maa-artisokka on vähän erilainen bataatti. Se on yhtä lailla makea ja mieto, ja helpoin tapa valmistaa se, on tehdä sosekeitto tai paahtaa uunissa.

Maa-artisokka maistuu pähkinäiseltä. Se taipuu myös mm. gratiiniksi tai hampurilasipihviksi (kuten Ilosaarirockissa on tarjoiltu).

Tuoretta maa-artisokkaamme löytyy Keski-Suomen hypermarketeista sekä ravintoloista Jyväskylän, Tampereen, Seinäjoen, Turun ja Helsingin alueella.

Kysy lisää tuottajalta! ;)

Maa-artisokka on tutkitusti terveellinen. Mukulan sisältämä inuliini imeytyy hitaasti elimistössä, jolloin verensokeri nousee hitaasti. Siksi maa-artisokalla on helppo hallita näläntunnetta ja keventää ruokavaliota.

Toinen selkeä hyöty havaitaan ruoansulatuksessa. Inuliini ruokkii suoliston hyviä bakteereja samalla tavoin kuin maitohappotuotteet, pavut ja pähkinät. Suoliston mikrobistolla puolestaan on todettu olevan yhteys moniin sairauksiin lähtien sydän- ja verisuonitaudeista aina astmaan asti.

Kutinlahden maatilan 1600-luvulta juontuva maatalous on kokenut monia muutoksia: lihataloudesta viljaan, viljasta kuminaan – ja nyt kasvavissa määrin maa-artisokkaan. Puutarhassa kasvaa mm. omenaa, perunaa, parsaa ja piparjuurta. Näitä emme tosin ole vielä kaupallistaneet, mutta kysy jos kiinnostuit! Tuotantomme on pientä, paikallista ja perinteistä.

Maa-artisokan erityisyys on siinä, että sen satokausi on kahdesti vuodessa: keväällä ja syksyllä!

Kehitämme maa-artisokasta myös uusia tuotteita. Kenties kuivaus, pakastus, sous vide tai joku muu toimi tuo kasvin maun hienosti esille.

Kiitokset jo tilanneille! Sadonkorjuu jatkuu taas lokakuussa ja huhtikuussa!

Tilannetta voi seurata facebookissa:www.facebook.com/groups/1023317824446705

T: Mikko Kutinlahti

Address: Myllymäentie 2808
42700 Keuruu
Joined: 30.08.2017
Phone: 0503033506
Email: m.kutinlahti@gmail.com
Nettisivut: kutinlahden-maatila.blogspot.com

Shipping

Refund policy

Lisää kuvia tuottajan Facebook-sivuilla .